Image Map

L'esplai

El Centre d'Esplai Xivarri de Mollet del Vallès és una entitat sense ànim de lucre que treballa des de 1973, integrat a la Parròquia de Sant Vicenç de Mollet i pertanyent al Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC).

A l'Esplai Xivarri, l'objectiu principal és l'educació en el temps de lleure. Això es materialitza els dissabtes a la tarda, a les excursions, a les colònies, en definitiva a tot el que organitzem, i mitjançant activitats, el quotidià, les cançons, la reflexió, etc...

Les activitats de l'Esplai es realitzen els caps de setmana. Duem a terme una activitat setmanal els dissabtes de 16h a 19h, i al llarg de l'any, fem sortides d'un cap de setmana a una casa de colònies al 1er trimestre, amb els pares i mares al 2n, i una acampada al 3er, i diverses excursions d'un sol dia.

També participem en les activitats que es fan en dates assenyalades, com el Pessebre Vivent. També fem activitats conjuntes amb d'altres esplais de la ciutat: Castanyada, Carnestoltes... o altres sortides o trobades amb els esplais del Vallès que pertanyen al MCECC. Els 10 primers dies d'agost es fan les colònies, i pels més grans s'hi inclou una ruta, fet que afavoreix el coneixement de l'entorn i un contacte més directe amb la natura.

L'Esplai està dirigit a tots aquells nens i nenes d'entre 6 i 16 anys, ja siguin de Mollet o poblacions properes. Una de les coses que es busca és que aquesta activitat de lleure arribi a tots els estaments de la societat. El treball que fem vol ser seriós, responsable i enriquidor per a tots. Valorar aquest esforç i contribuir-hi en la vostra mesura és allò que l'esplai espera de vosaltres. L'Esplai viu, i avança!

Però per a que tot això tingui sentit i direcció, cal que ens organitzem! I com ho fem? Doncs a partir de dos documents base molt importants: l'Ideari i els Estatuts. A continuació us en resumim els trets més significatius: